áfonyás kesusajt torta

Áfonyás kesusajt torta – A vegán desszertek új királya
 
Ha unod a klasszikus vegán sütiket és valami igazán különlegesre vágysz, akkor ez az áfonyás kesusajt torta garantáltan levesz a lábadról! Krémes, enyhén savanykás, mégis édes – minden falatja igazi élmény. Ráadásul teljesen növényi alapú, így lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazhatod be akár reggelire is.
 
Miért imádjuk ezt a tortát?
 
✔️ Gluténmentes
✔️ Finomított cukor nélkül készül
✔️ Tele van egészséges összetevőkkel
✔️ És persze brutálisan finom
 
Hozzávalók
 
Az alaphoz:
 
50 g darált kesudió
 
Pár szem friss datolya
 
Késhegynyi só
 
 
A sajtkrémhez:
 
100 g natúr kesusajt
 
50 g kesudió
 
Fél citrom héja
 
Pár csepp citromlé
 
20 g kékáfonya por
 
 
Az édes réteghez:
 
100 g friss, magozott datolya
 
1 rúd vanília (kikapart belseje)
 
Késhegynyi só
 
Opcionálisan 80 g friss kékáfonya
 
 
Díszítéshez:
 
Friss áfonya és egyéb gyümölcsök
 
 
Elkészítés
 
1. Alap – az egész torta lelke
 
Egy aprítógépben dolgozd össze a darált kesudiót, a datolyát és a csipet sót, amíg egy gyúrható, linzertészta-szerű állagot nem kapsz. Nyomkodd bele egy 16 cm-es tortaforma aljába, egyenletesen eloszlatva. Ha extra dizájnra vágysz, formázhatsz 1-2 cm magas peremet is.
 
2. Sajtkrém – a krémesség csúcsa
 
A sajtkrémhez az áfonyapor kivételével minden hozzávalót dobj az aprítóba, és turmixold simára. Ezt a réteget kend az alapra, majd szórd rá az áfonyaport, hogy szépen befedje a tetejét. Ha marad még por, később a datolyás réteghez is keverheted.
 
3. Édes réteg – a tökéletes befejezés
 
A datolyát, a vaníliát és a csipet sót aprítógépben dolgozd homogén krémmé. Kend rá a sajtrétegre. Ha egy kicsit frissíteni szeretnéd, törj össze 80 g áfonyát villával, és rétegezd a datolyás réteg tetejére. Ez még lédúsabbá és még izgalmasabbá teszi az ízeket.
 
4. Hűtés és díszítés - a várakozás megéri! 
Tedd a tortát hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek és az állag tökéletes legyen. Tálalás előtt díszítsd friss áfonyával és más gyümölcsökkel - itt tényleg csak a fantáziád szab határt! 
 
TIPP: Ha még különlegesebb hatást szeretnél, egy kis citromhéjat reszelhetsz a tetejére, vagy megszórhatod extra áfonyaporral. 
Kóstold meg és szeress bele! 
 
Ez az áfonyás kesusajt torta nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem elképesztően finom is. Akár egy különleges alkalomra készíted, akár csak egy hétvégi kényeztetésre, garantáltan sikert arat Próbáld ki, és oszd meg velem, hogy neked hogy sikerült!
Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek